Basisarbeidsmarktanalyses

Alle onderwijsregio’s gaan zich voorbereiden op het maken van meerjarenplan met bijpassende financiering en afspraken. Dit geldt voor de kalenderjaren 2026 – 2029. Hierbij hoort een uitvoerige kwantitatieve en kwalitatieve analyse van de regionale arbeidsmarkt. Waar liggen de uitdagingen en kansen in de onderwijsregio? Waar is winst te behalen? En welke thema’s moeten we extra aandacht geven in onze regio? Een uitvoerige analyse helpt bij het beantwoorden van deze vragen. Hoe start je aan het uitvoeren van de uitgebreide analyse? De basisarbeidsmarktanalyse!

Een kwantitatieve analyse

De basisarbeidsmarktanalyse werkt als vertrekpunt en geeft cijfers en data over:

  • Werkgelegenheid
  • Personeel
  • Arbeidsmobiliteit
  • Lerarenopleidingen
  • Leerlingen, scholen en schoolbesturen in de regio

Wat kun je als onderwijsregio met deze cijfers doen? Je kunt deze gegevens opnemen in de beschrijving van de situatie op de regionale onderwijsarbeidsmarkt. Het is essentieel dat de cijfers verder verrijkt worden met regionale inkleuring en context.

Analyse per onderwijsregio

Heb je vragen over arbeidsmarktanalyses?

Ga je als onderwijsregio aan de slag met de arbeidsmarktanalyse en zijn er onderdelen waarbij hulp gewenst is? We hebben bij de RE data-analisten klaarstaan. Tot de sluiting van de aanvraagperiode voor de nieuwe subsidie kan ondersteuning worden geboden. Wil je hier gebruik van maken? Stuur je vraag naar ons op via: realisatieeenheid@minocw.nl. Bij grotere hulp- en ondersteuningsvragen wordt contact met jullie opgenomen om een intakegesprek te plannen.